Eindelijk is het zo ver! Ik ga nu echt officieel beginnen.

Waarschijnlijk vraag je, je nu af waarom zo laat?
Nou dat leg ik in dit blog uit.

Op het moment dat ik besloot dat ik voor mijzelf wilde beginnen wist ik nog niet dat ik hulp kon vragen bij het UWV. Dit is voor mij gunstig omdat ik hierdoor een klein vangnet heb voor de momenten dat ik nog geen opdrachten heb. Echter voordat ik dan aan de slag mag, officieel, zitten er een aantal regels aan verbonden.

Starten via het UWV

Er zijn 2 manieren om te beginnen met het UWV als vangnet.
1. Je gaat aan de slag zonder specifiek vangnet en geeft de uren door die je aan je eigen bedrijf besteed. Hierbij gaan deze uren van je uitkering af.
2. Je gaat aan de slag onder het zogeheten startersoffensief. Je schrijft een ondernemingsplan, legt dit aan het UWV voor en als dit akkoord is mag je aan de slag. Hierbij gaat er een percentage af van de uitkering waar je eventueel recht op hebt en dan hoef je daarna gedurende 26 weken geen verantwoordelijkheid af te leggen aan het UWV.
Voor de laatste optie heb ik dus gekozen!

Regels van het UWV

Echter vóórdat ik mocht beginnen moest ik dus wel mijn ondernemingsplan voorleggen. Dit had ik wel maar zat voornamelijk in mijn hoofd. Er zijn een heleboel mooie manieren om een ondernemingsplan te maken. Mocht je via het UWV aan de slag willen gaan dan kan ik je als tip meegeven: Gebruik een format van een standaard ondernemingsplan. Alles wat daar buiten zit wordt gezien als een risico voor het UWV.

Afijn, een ondernemingsplan schrijven.. dat is niet de grootste uitdaging. Want ondertussen had ik al een website en sociale media voor Femke Organiseert! Dit alles mag dus pas actief zijn op het moment dat je ondernemingsplan goed gekeurd is.. Je mag bijvoorbeeld wel netwerken maar je mag hierin niet verkopen en er mogen dus ook geen opdrachten uit voortkomen. OEPS…
Toen ik dat las heb ik dus als de wiedeweerga mijn informatie op de website offline gehaald en ik ben gestopt met posten op Instagram.

Ik ga dus nu echt beginnen!

Ondanks dat een hele boel mensen nu al mijn visitekaartje hebben en misschien mijn website bezocht hebben of we zijn connecties via LinkedIn. Dit is dus de reden dat ik passief was de afgelopen tijd!
Vanaf nu ga ik echt beginnen en IK HEB ER ZIN IN!

IK HEB ER ZIN IN!

Na (voor mijzelf) lange tijd passief te zijn geweest mag ik eindelijk beginnen!

Mocht je benieuwd zijn wat ik voor jou en/of je klanten kan betekenen?
Schroom dus vooral niet en neem contact op dan ga ik graag een kop koffie drinken.

Tags: , , , ,